Je bent hier: homenieuwsBaggerklus eendenvijver Emmelerbos begonnen

Baggerklus eendenvijver Emmelerbos begonnen

Op maandag 4 april zijn de aannemers Van Dun uit Rutten en Krinkels uit Nagele volgens plan begonnen met het uitbaggeren van de eendenvijver op het terrein van Kinderboerderij Emmelerbos.

Sinds mensenheugenis ligt er een eendenvijver in het voormalige hertenkamp, midden in het Emmelerbos. Vanaf 2001 maakt deze vijver deel uit van Kinderboerderij Emmelerbos. Een vijver midden in het bos ontvangt in de herfst nogal wat bladafval van de bomen, met als gevolg dat de vijver inmiddels aardig is dichtgeslibt.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Kinderboerderij Emmelerbos heeft nu het initiatief genomen om de vijver uit te baggeren, iets dat de laatste twintig jaar niet meer is gebeurd.Op maandag 4 april is gestart met de baggerwerkzaamheden in de vijver. Naar schatting komt er zo’n 1500 á 2000 m3 bagger uit de vijver. Die bagger wordt opgeslagen in twee slibdepots in het bos. De klus, die ongeveer twee weken in beslag zal nemen, wordt gefinancierd door Kinderboerderij Emmelerbos en Gemeente Noordoostpolder. De beide aannemers, Loonbedrijf van Dun uit Rutten en de firma Krinkels uit Nagele dragen door middel van sponsoring een behoorlijk steentje bij.

De werkzaamheden hebben geen invloed op de bedrijvigheid rond de kinderboerderij en de speeltuin. Die zijn gewoon open.

Baggeren1

Baggeren3