Je bent hier: homenieuwsGrimme sponsort planten voor leerproject groen

Grimme sponsort planten voor leerproject groen

Op kinderboerderij Emmelerbos is zorginstelling Philadelphia onlangs een leerproject gestart om cliënten op te leiden voor het branche erkende certificaat Assistent Groen. Grimme Groencentrum leverde daarvoor de planten.

Deze leerlijn is ontwikkeld voor mensen met een beperking voor wie leren niet altijd vanzelfsprekend is. Sommige deelnemers kunnen na de leerlijn betaald werk gaan doen, anderen kunnen hun vaardigheden inzetten op een dagbestedingslocatie of op een werkervaringsplek.

De deelnemers leren bijvoorbeeld hoe je grond moet bewerken, omgaan met (elektrisch) gereedschap, plantkennis, maar ook werknemersvaardigheden zoals samenwerken en een werkplanning maken.

Om dit alles ook in praktijk te brengen is op het terrein van de kinderboerderij een gedeelte opnieuw ingericht met planten. Deze planten werden welwillend ter beschikking gesteld door Grimme Groencentrum. Vorige week werden de planten overhandigd aan de deelnemers van de leerlijn, waarna ze op deskundige wijze werden geplant.

Op de foto: de overhandiging van de planten door het echtpaar Grimme aan een deelnemer.