Je bent hier: homenieuwsSponsorloop leerlingen St. Josephschool levert prachtig bedrag op voor Emmelerbos

Sponsorloop leerlingen St. Josephschool levert prachtig bedrag op voor Emmelerbos

De sponsorloop die kinderen van de St. Josephschool hebben gelopen heeft maar liefst € 3.157,08 opgebracht voor de kinderboerderij!

Tijdens de Koningsspelen liepen ruim 200 kinderen van de St. Josephschool uit Emmeloord een sponsorloop op het terrein van sportclub Emmeloord. De opbrengst was deels voor Kinderboerderij Emmelerbos en deels voor een groen en uitdagend schoolplein van de school zelf.

De ochtend begon met spelletjes, zoals touwtje springen, boogschieten, touw trekken, skippyballenrace en nog veel meer.Daarna begon de sponsorloop. Vooraf hadden de leerlingen sponsoren gezocht, voor een bedrag per rondje of een vast bedrag. Sommigen wisten al voor de start dat zij meer dan honderd euro zouden binnenhalen. Dat het uiteindelijke bedrag voor de kinderboerderij zou uitkomen op maar liefst € 3.157,08 had natuurlijk niemand verwacht! Prachtig!

De groepen 1 tot en met 5 liepen rondjes van 100 meter, de groepen 6 tot en met 8 liepen rondjes van 200 meter.

Vele vaders, moeders, opa’s en oma’s en andere familie of vrienden kwamen de lopers aanmoedigen. Van al dat spelen en rennen, had iedereen ontzettende trek gekregen. De ochtend werd afgesloten met een heerlijke picknick.

De kinderboerderij is alle leerlingen van de St. Josephschool die voor dit prachtige bedrag hebben gezorgd enorm dankbaar!