Je bent hier: homenieuwsPrachtig jubileumfeest 15 jaar Emmelerbos

Prachtig jubileumfeest 15 jaar Emmelerbos

Op 24 en 31 mei vierden we onder prachtige weersomstandigheden en een massale belangstelling uitbundig het 15-jarig bestaan van kinderboerderij Emmelerbos. Medewerkers, cliënten, vrijwilligers, donateurs en sponsors waren getuige van onder andere een roofvogelshow en schapen scheren en allen konden zich daarbij tegoed doen aan allerlei lekkers. Bij deze gelegenheid werd ook het vernieuwde hoofdgebouw feestelijk geopend en kon ook al gebruik worden gemaakt van de nieuwe overkapping over het terras.

Op 24 mei was het vooral feest voor de vele kinderen, die getuige waren van een spectaculaire roofvogelshow met uilen en valken, terwijl ze ook ademloos toekeken hoe de schapen een voor een van hun dikke wintervacht werden ontdaan. Ook konden ze zelf een schaap scheren, zij het in de vorm van een ballon met scheerschuim, waren er gratis poffertjes en kon er een ritje met de huifkar worden gemaakt. Er werden op een gegeven moment zo’n 600 kinderen geteld, een drukte van belang dus.

Een week later was het de beurt aan de sponsoren en de andere geldschieters. Bij die gelegenheid werd het vernieuwde hoofdgebouw officieel geopend en konden alle bezoekers met eigen ogen zien hoe mooi het binnen geworden is. Daarbij viel natuurlijk meteen de prachtige muurschildering op, die levensgroot op een van de wanden is aangebracht. Met een hapje (gerookte zalm, sate, nasi) en een drankje werd het jubileum van Kinderboerderij Emmelerbos op gepaste wijze afgesloten.

Hieronder een foto-impressie, die meer zegt dan woorden.

 

 

 

 

 

Poffertjes bakken voor groot en klein.

 

 

 

 

 

Roofvogelshow

 

 

 

 

 

Huifkarrit voor de kinderen.

 

 

 

 

 

Schapen scheren.

 

 

 

 

 

Onder de nieuwe overkapping.

 

 

 

 

 

De prachtige muurschildering in de nieuwe kantine.

 

 

 

 

 

Het vernieuwde hoofdgebouw wordt officieel geopend.

 

 

 

 

 

Heerlijke nasi.

 

 

 

 

 

Smakelijk!